Eric Clapton, één van de grootste gitaristen allertijden. Veelzijdig, roemrucht, grillig, onvoorspelbaar. Maar altijd van grote klasse en songs die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan.
Claptunes brengt een tribute aan ‘Mr. Slowhand’. Een muziekreis door de Clapton-decennia, die de luisteraar meeneemt naar Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en uiteraard het solowerk van Eric Clapton.
Clapton-classics als Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love, Layla en Crossroads komen uiteraard voorbij, maar evengoed de wat minder bekende stukken uit het omvangrijke oeuvre van Eric Clapton. Claptunes gaat altijd uit van de originele versies, maar schuwt hier en daar een eigen sausje niet. Dynamiek, groove, improvisatie en bovenal passie staan daarin centraal. Een tribute ja, maar wel op een eigenzinnige manier. Precies zoals Clapton was.

Dat doet de uit de Achterhoek afkomstige band inmiddels ruim vijf jaar. Initiatiefnemer van deze tribute is zanger/gitarist Stef Woestenenk. Hij verzamelde een ervaren band om zich heen. Rasmuzikanten, met de energie van jonge honden, die hun sporen hebben verdiend in bands als MoonYard, Veldman Brothers, Tony Spinner en succesvolle tributes aan CCR, JJ Cale en Jethro Tull.

Claptunes speelde de afgelopen tijd door heel Nederland en in Duitsland. Op grote festivals als de Zwarte Cross en het Roepaen Woodstock Festival, maar evengoed in gerenommeerde clubs als Bluescafé Apeldoorn, l’Esprit Rotterdam, Roepaen Ottersum en The Shack Amsterdam.

Claptunes:
Stef Woestenenk – gitaar, leadzang
Henk Buiting – Hammond, piano, zang
Han Thie – bas, zang
Han Neijenhuis – drums

Binnenkort ook bij jou!?